ProDiş » Tedaviler » Çene Cerrahisi » Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi

İleri diş eti hastalığında, derin ve geniş diş çürükleri varlığında, çene darlığını içeren ortodontik vakalarda, kist oluşturma potansiyeli bulunan gömük dişlerde, diş eti çevresi iltihabına neden olan yirmilik dişlerde çekim tedavisine başvururuz. Bu konuda bizim için en önemlisi hastamızın kaybettiği dişin yerine nasıl bir diş yapacağımızdır. Bundan dolayı çekimden önce hastamız ile birlikte nasıl bir tedavi planlayacağımızı, yeni dişinin nasıl gözükeceğini, nasıl bir yol izleyeceğimizi detaylıca konuşuruz. Örnek olarak çekilen diş yerine aynı seansta implant tedavisi uygulayabiliyoruz.

Herhangi bir diş çekildiğinde, kemik ve o bölgedeki dişeti büzülür, aşağı doğru çekilir. Bu oral sağlığınız için uzun süreli düşünüldüğünde önemli bir dezavantajdır. Bunun önüne geçmek için çekim sırasında diş hekiminin dikkat etmesi gereken birkaç önemli konu vardır. Biz kliniğimizde bu işlemi kemiğe en az zarar verecek şekilde dikkatlice uyguluyoruz ve çekim boşluğunun sağlıklı kemikle dolmasını sağlıyoruz. Bu detay uzun zamanlı düşünüldüğünde gelecekteki tedavi alternatiflerini, dişetinin gülüş çizgisindeki konumunu yani estetik özellikleri, kemiğin boyunu, kalınlığını yani tedavinin uzun ömürlü olmasını artıran geliştiren bir unsurdur. Bu alanda hastalarımıza ileri cerrahi teknikleriyle uzun süreli yüksek kalite tedaviler yapmaktan gurur duyuyoruz.

OPG Fotoğrafı veya Periapikal Çekilecek Diş Fotoğrafı

Sıkça Sorulan Sorular

Dişimin çekilmesine neden ihtiyaç duyulur.

ProDiş’de dişinizin çekilmesini son çare olarak düşünüyoruz. Bununla birlikte ciddi çürüklerde, ciddi diş eti iltihabında ve diş eti çekilmelerinde bu mecburidir. Ve hatta bazı durumlarda şiddetli ağrısı olan veya olmayan yirmilik dişleri gibi. Veya çok çarpışık dişlerde diş hekiminiz dişlerin çekimini isteyebilir. Böylesi durumlarda koruyucu bir ölçüt olarak diş çekimi yapılır.

Oral cerrahi neleri içermektedir? Sınırları nelerdir?

Oral cerrahi bazı diş çekimlerinde veya kemiğin ve diş etlerinin yeniden yapılandırmasında gereklidir.

Bazı diş çekimi durumlarında dişin normal tekniklerle çekilmesi imkansız hale gelebilir. Bu durumlarda oral cerrahiye başvurulur.

Kuru soket, alveolit nedir?

Dişin çekimini takiben dişetinizde bir boşluk olması doğaldır. Ve bu boşluk bir kan pıhtısıyla dolar. Bazı durumlarda bu kan pıhtısı oluşamaz veya kaybolur. Bunun adına kuru soket, alveolit denir.
Yani kemiğin üzerinde herhangi bir koruyucu tabaka kalmamış olur. Bu da kemiğin altındaki sinirlerin direkt olarak ağız ortamına açık olması demektir ki bu da ağrıyı açıklayan mekanizmadır. Aynı zamanda bu kan pıhtısının oluşmaması bakteriler için bu bölgeyi istila etmelerini kolaylaştırır ve bu da çekim bölgesinin iltihap kapmasıdır.

Başa dön